ROSKILDE

IDAG ÅKER JAG TILL ROSKILDE. Peppen är inlagd ja!

Fick mens i morse, det gjorde mig arg. Orka. NEJ. Jag vill inte. Det kommer bara att bli så himla jobbigt.

Måste åka och handla en massa saker också. Vet inte vad jag ska ha på mig när jag åker heller, det är ju omöjligt att förutse hur varmt eller kallt det kommer att bli inatt. SUCK.

Nu lär jag inte skriva här på ett tag (eftersom jag kommer att befinna mig på festival) men ni får försöka överleva ändå. Jag ska berätta allt av intresse när jag kommer hem.

Kram och puss

Torsdag

God morgon!

Har precis gått upp. Det var mycket skönt att sova, min säng är verkligen underskattad! Det är lite molnigt idag men ändå varmt.

Tänkte börjar fundera över vad jag ska ha med mig till Roskilde idag och packa lite. Usch, det är så mycket man ska komma ihåg.

Klockan halv 3 sticker jag till Jaana och därefter direkt till jobbet. Sista dagen denna månaden!

Roskilde om 3 dagar

Peppen inför Roskilde är defenitivt inlagd! Fan vad kul det ska bli.

Just nu är jag väldigt trött. Har varit på arbetsintervju idag på ett städföretag, gick faktiskt helt okej. De ska begära utdrag från belastningsregistret från Polisen och sedan hör de väl av sig antar jag (hoppas jag).

Imorgon är sista dagen jag jobbar innan Roskilde. Det ska bli så jäkla gött, är inte bra att jobba så många dagar i rad som telefonförsäljare. Man tappar gnistan efter ett tag och behöver en paus, därför har jag varit duktig och planerat mina pass väldigt bra till juli månad.

Imorgon ska jag till Jaana och därefter direkt till jobbet. Innan Jaana måste jag gå en långpromenad med Axel eftersom mami och papi inte är hemma och sedan så behöver jag dessutom sova ut. Sov inte alls mycket i går. Såg på film med Robin. Det var hans uppgift att hyra medan jag var på jobbet men såklart blev det fel film ändå, Baader Meinhof istället för the Baader Meinhof complex. Det är stor skillnad! Aja, han är förlåten.

Nu blir det, hmm... jag vet inte riktigt. We'll see.

Mackor och jobb

Tjena!

Som vanligt så har jag inte varit hemma på flera dagar, det är helt galet vad mycket man får att göra plötsligt när man slutar gymnasiet. Jag trodde att jag skulle bli uttråkad men hell no!

I lördags hade jag och Bannis filmmaraton, vi såg Australia, I taket lyser stjärnorna, It's a free world... och Revolutionary Road.  Alla var medelmåttiga, varken bra eller dåliga. Vi har två filmer kvar, Battle in Seattle och Nothing is private, de ska vi se imorgon.

Jobbade dubbelpass igår, 8 h. Sjukt jobbigt men jag sålde riktigt jäkla bra så jag var nöjd! Hoppas att jag hamnar på samma projekt idag igen.

Var tvungen att gå upp tidigt idag och skjutsa Björn till Malmö. Han och Marie ska bila till Paris idag och hämta upp hans grejer från lägenheten.

Nu har jag precis ätit lunch. Det blev Bonduelle (majs), mackor och tomat. Jag skulle kunna leva på bara mackor. Det är så jäkla gott! Är sugen på kaffe men det är så jäkla jobbigt att laga. I-landsproblem.

Midsommar

Så var det midsommar! För min del blir det en lugn tillställning, hostar och snorar jättemycket. Ska laga mat och sedan ut i Folkets Park med Ban, Robin och Edvin. Det blir nog trevligt. Ska se till att äta riktigt mycket jordgubbar, mums.

Åker till Malmö redan vid 11.30. Vi ska handla, laga mat och ha det allmänt trevligt. Sover nog över där skulle jag tro, sover någonstans iallafall. Antingen hos Robin, Edvin eller Ban. Imorgon blir det film och godis, om vi pallar, hehe.

Glad midsommar! (gör inget jag skulle ha gjort, dvs. slarva inte bort din mobil, tappa inte bort dina kompisar och pajja inte din kamera)

Två dagar ledigt

Äntligen! Två dagar ledigt! Wohoo. Nu ska jag fira midsommar, bli frisk och bara ta det allmänt lugnt. På söndag ska jag jobba dubbelpass, 8 timmar. Underbart.

Namnsdag

Idag har min käre bror namnsdag, Björn! Han fick ett par skor av mig och mamma och verkade bli ganska glad. Ikväll blir det jobb igen, woho. Halsen är inte som den ska.

Skulle egentligen på muckfest idag på Ètage men känner mig lite krasslig så vet inte om jag kan.

Work and Travel company

Fullständigt utmattad är jag. Ögonen rinner och halsen mår inte toppenbra men det är bara att bita ihop, måste jobba alla pass fram till Roskilde för att komma upp i garantilönen.

Imorgon ska jag köpa Sommarkort på Skånetrafiken samt åka till Helsingborg och prata med Work and Travel company som ska hjälpa mig att fixa med min resa till Kanada i januari. Därefter blir det jobb. Hinner nog inte hem emellan så vet inte riktigt vad jag ska fördriva tiden med i stan. Aja det löser jag då. Får inte glömma att ta med mig Shantaram, då kan jag sitta på något fik och läsa i alla fall.

Halsont

Min hals mår inte alls bra idag. Fan också, jag som ska jobba. Upptäckte precis att lilla Axel har fått utslag på ryggen, han kliar dessutom av pälsen där. Min  stackars lilla puttenuttekorv.

Jävla bilhelvete

Hemma!

Puh! Första dagen är alltid värst, känns inte lika jobbigt att åka till jobbet imorgon. Ska faktiskt bli lite kul, finns så mycket roliga och trevliga människor där. Sålde inte jättebra men det kan jag leva med, känns helt okej iallafall.

Missade min tid på kvinnokliniken pga. att bilen inte startade i morse (typiskt), blev så jäkla sur. Pappa fick komma hem och köra mig till Jaana (min behandlare på ätsc). Därefter passade jag på att avnjuta en scones med kaffe i solen på Espresso Houses uteservering och läsa Shantaram innan jag tog bussen till jobbet. Träffade Annish på väg till Espresso House, trevligt=)

Jobb

God morgon!

Idag är den första dagen på mina två veckor av konstant jobbande. Suck. Peppen är INTE inlagd. Dessutom ska jag till Kvinnokliniken klockan ett och därefter till Jaana, min behandlare.

Måste snart dra men berättar mer när jag kommer hem!

Staffanstorp

Halloo. Har läst lite i min favoritbok, Shantaram. Den är så jäkla fin, orden liksom smeker mig inombords, varje mening är total perfektion. Skulle kunna dra hur många citat som helst, alla är lika fina, välskrivna och meningsfulla. Läs den!


Nu ska jag hämta upp Lina, vi ska till Staffanstorp! Yay!

L'Angelo och Cuba café

Tjena!

Har precis kommit hem, var på L'Angelo och Cuba Café igår och har sovit hos Robin inatt eftersom jag verkligen inte orkar ta mig hem sent på kvällen när jag är full och han ändå har typ 4 sängar till förfogande. Kan starkt rekommendera Bar/Restaurangen L'Angelo. Mycket trevlig personal och god mat och dryck och bra musik. Trevlig atmosfär.

Nu har jag precis ätit frukost/lunch med mackor, majs och citrontårta. Jäävligt gott, var jättehungrig.

Igår lyckades jag med konststycket att pruta ner min Falafel med 5 kronor, creds till mig. Dessutom åkte jag på ett utgånget busskvitto hela kvällen. Jag är bäst.

Jenny introducerade mig till en ny bekantskap på Youtube igår. Här är en av hans många videos.





Har roat mig med att kolla igenom alla hans filmer, snacka om störd. Borderline?

Spotify

God morgon!

Nu har jag äntligen fixat Spotify, det var minsann på tiden! Vaknade väääldigt tidigt idag. Vet inte riktigt vad jag ska göra av dagen, det beror på om det regnar eller inte, haha.

Ikväll blir det utgång på möllan iallafall, alltid trevligt.

Puss

Finito

Nu är det över, på riktigt! Tanken ger mig ångest, föredrar att inte tänka så!

Nu ska jag nog äta en macka eller två.

Puss

Avslutning

God morgon!

Sitter här och myser med en kopp nyponthe, läser bloggar och lyssnar på musik. Axel ligger och sussar sött brevid mig. Han ser ut som en liten hårboll just nu, ihopkurad.

Vädret är skit, vet inte vad jag ska ha för kläder. Usch säger jag bara. Jag som måste gå till bussen och till skolan idag för att ha avslutning. Idag är det sista gången jag träffar hela min klass på vääääldigt länge.Känns lite hemskt faktiskt. Vi ska få våra betyg sedan också. Det ska bli nice.

Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske film hos Robin. We'll see. Helst vill jag hitta på något med någon i klassen, känns som att det är det denna tiden är till för, att umgås med SP3A.

Berättar mer om dagen ikväll!

Kramis

(Nawwe. Just nu ligger Axel och slickar på mitt tangentbord! Väldigt fräscht.)

Student 2009

ÄNTLIGEN!

Studenten är äver och nu kan jag istället för "studerande" använda mig av ordet "arbetslös". Grejte! Det ska bli skönt till en början (även om jag känner en viss ångest redan), känner dock på mig att jag kommer sakna skolan efter ett tag.

Min studentfest var lyckad och jag blev så himla glad för alla de presenter jag fick. Idag har jag mest städat lite och umgåtts med Ban och Ingrid. Nu ska jag sova, imorgon är det avslutning i skolan.

Puss

2 days until release!

Hej!

Kom precis hem. Har inte varit hemma på två dagar. Det har varit en massa annat men nu är jag tillbaka. Ska ladda inför studenten nu dessa dagarna men först, JOBB. Uhhh. Jag vill inte.

Paulas student!

Igår tog min kära Paula studenten från Cybergymnasiet. Det bjöds på en massa god mat och trevligt sällskap och ungdomarna satt utomhus och söp sig fulla. Mys. Paula såg rätt sliten ut när hon kom. Inte konstigt efter en hel dags firande. Jag undrar hur jag kommer se ut när jag kommer hem.

Jag hade först inte tänkt följa med ut på eftersläppet eftersom jag hade ont i huvudet och inte ville bli sjuk till min egen student. Efter några glas vin kändes det dock bättre och jag och Katarina bestämde oss för att hänga med. Det var mycket trevligt på Chokladfabriken även om det blev lite strul vid ingången. Katarina hade såklart inte med sig sitt legg så jag fick smussla ut mitt så fick hon försöka komma in igen, efter ett tag gick det.

Mest pepp på dansgolvet var inte studenterna utan de som var kompisar till studenterna. Alla studenter såg jättetrötta ut och dansade bara lite tafatt till musiken. Vi andra körde järnet. Bilder kommer när jag varit och hämtat kameran hos Paulas föräldrar. Jag känner mig själv så pass bra att jag inte går ut och festar med alla mina värdefulla ägodelar i en väska.

3 days until release idag förrästen. Nu är det snart dags!

Seeya, puss!

Bal 2009

Då var balen över! Lite sorgligt men samtidigt skönt, en dag närmare studenten!

Förfesten hade vi hos Josse som bor ganska nära AF. Vi drack vin och blev fotade, det var helt underbart! Därefter åkte vi med bil till balen.

Minglet på röda mattan utanför AF var trevligt även om man fick lite panik över alla som skulle ta kort hela tiden och glo på en. Därefter gick vi in och satte oss. Förrätten var inte så god (bortsett från den goda bullen), huvudrätten var friterad polenta med potatis och bla bla (något mer fancy ord). Efterrätten var smultronparfait med mangosorbet och fruktsallad, smultronparfaiten och fruktsalladen var helt underbara. Mangosorbeten var sådär. Jag hamnade vid ett jättebra bord, trots att det strulade med placeringarna så att jag och Sandra (som valt varandra, tillsammans med Agnes) inte fick sitta tillsammans. Slutligen löste det iallafall sig och jag hamnade brevid Agnes och Mathilda med Katarina och Butrint snett emot. Mitt emot oss satt två lärare som Agnes mer än gärna anklagade för att ha gett henne för långt betyg. "Kan DU förklara vad SS står för???? UTVECKLA MERA". Agnes var full, men hon har ett par gånger att ta igen efter att ha släpat hem mig från Malmö, haha.

Efter balen drog vi till Josse igenoch drack mera vin. Tegnérs har ockerpriser på allt så jag ville inte köpa något där. När vi kom till Tengan sedan var det full fart. Vi dansade till kl 03.00 och därefter blev det efter-efterfest i Kattes matsal. Vid 4-halv 5 tiden pajjade musiken och jag drog hem för att sova, med väldigt ont i fötterna!


Förfest hos Josse






Middagen

Bal!

Tillägg: en kompis=Lina (dvs. inte vilken kompis som helst)!

IDAG, BAL! Jag känner peppen. Om en timme ska jag åka in till frisören och fixa frisyren med Lina. Det kommer att bli najs! Bilder kommer imorgon.


Amanda tar studenten!

Jag har verkligen inte haft lust att blogga den senaste tiden, vet inte riktigt varför. Kanske för att jag mått dåligt, då skriver jag hellre i mitt privata Word dokument.

Idag är jag mycket glad! Fick stipendium i samhäll C och MVG i Turism och resor. Efter skolan gick jag och Agnes och käkade kärleksmums från mormors bageri och sedan handlade jag lite presenter till olika studenter framöver.

Imorgon är det bal! Det kommer bli så jäkla sweet. Klockan 11.00 har jag tid hos frisören (familjevännen) Jasse som precis startat upp salongen X-Corner i Lund tillsammans med en kompis. Där ska vi sitta och dricka bubbel och få våra frisyrer fixade. Därefter bär det av hemåt för att sedan åka till Josse för fördrink och mingel.

Ikväll tar Amanda studenten! Grattis grattis! Det blir studentfest på en båt i Västra Hamnen i Malmö. Party! Eh, jag ska ta det lugnt frästen. Är ju bal imorgon (A).


Amanda år 2005

Kram

Malmö tar studenten!

Studenerna drar igång med full kraft idag! Ska på Amandas student ikväll och imorgon är det bal på AF-borgen. Nice.

Jag var och gjorde manikyr igår, är livrädd för att förstöra naglarna nu för jag är expert på det. Hade vita handskar på mig när jag duschade igår, haha. Ändå har jag fått en liten flisa som inte är riktigt jämn och som inom kort kommer att trilla av. Fan då. Nu ska jag se ett avsnitt Twin Peaks innan jag drar till skolan och får mitt betyg i samhäll och turism och resor.

Seeya

RSS 2.0