The end of 2008

Gott nytt år!

Imorgon är det 2009, året då jag ska ta studenten, på riktigt. Jag tror inte att jag har förstått det riktigt än.

Kvällen ska spenderas med Agnes och Katarina i Bunkeflo på middag och därefter fest. Har inga särskilda förväntningar på nyår.  Tänkte ha kul och eventuellt skämma ut mig (hey, det är bara nyår en gång om året).

Har funderat kring nyårslöften. Förra året var mitt nyårslöfte att bli hälsosammare och träna mer. I år blir det nog att ta det lugnt och försöka att njuta och ta tillvara på tiden jag har kvar i skolan. Det är svårt att uppskatta livet när man har en massa press på sig att prestera i skolan samtidigt.

Wish me luck.

Efter nyår måste jag ta tag i mitt projektarbete också. Jag måste börja arbeta med det på allvar.

Ha en underbar kväll.

!

Tjena.

Har egentligen ingen vidare skrivlust idag men pga. många destruktiva inlägg den senaste tiden vill jag passa på att dokumentera mitt underbara humör.

Idag mår jag fett bra! Livet känns enkelt och jag känner peppen. Kvällen ska spenderas med två filmer, Into the wild och Felon. Båda filmerna verkar fett bra, hoppas att jag lyckas hålla mig vaken länge nog för att se färdigt. Har en tendens att bli trött snabbt.

Ha en underbar kväll, I will! 

FAAAN

Fan också!

FAN FAN FAN FAN.

Jag har fått ett återfall bigtime, bara sitter och kränger.

Varför kan det inte bara få gå bra för mig någon gång? Sitter och väntar på att mamma ska gå ut med Axel så att jag kan gå och duscha. Jag är sämst. Förlåt.

Over and out.

(fuck it)

Juldagen

Då var julen 2008 över. Skönt.

Kvällen blev faktiskt bättre än väntat, vi var inte lika många som vanligt så stämningen blev inte lika upptrissad.

Maten gick åt helvete och jag vaknade med en enorm ångest. Drömde att jag fick ett återfall och länsade skåpen hemma när jag kom hem. Det gjorde jag ioförsig inte men allt jag tryckte i mig på kvällen räcker gott och väl. Julkakorna till kalle gick bra, jag åt två stycken och begränsade mig till det. Maten gick också bra, käkade en potatis och 5 köttbullar och två mackor. Gröt åt jag några slevar, tycker inte särskilt mycket om risgrynsgröt. Det var när kvällsfikat serverades som jag spårade ur, kände redan innan det var dags att jag skulle få ett litet återfall. Det är mitt första sedan jag började med behandlingen. Vågar inte ens tänka på allt jag åt men iallafall minst 10 kakor och massor av linser, skumtomtar och chokladpraliner. 

Vet inte om jag vågar käka någon mer julmat den här julen, just nu känner jag mig som ett jävla berg och vill mest bara gå tillbaka till mina vanliga rutiner. Det är när jag inte har dem att luta mig mot som jag ballar ur. Funderar på att dra ut och springa idag.

Vägde mig hos Jaana i torsdags, 68.6 kg. Vet inte vad jag ska tycka, blev glad först men nu har jag säkert gått upp allt igen. Jag skäms över mig själv. Låt mig slippa fler återfall den här julen. Annandagen blir nästa stora utmaning, då ska vi till farmor :/

Nu ska jag titta på film, det blev ingen igår eftersom vi inte kom hem förrän halv 2.

Kram

Julafton!

Varför är inte julafton som förut när man var liten?

Jag har mest ångest över dagen och känner ingen större entusiasm över att tillbringa 8 timmar tillsammans med min släkt. Pappas syster (som vi ska fira jul hos i år) har inte ens en dator. BRÖÖL. Jag har insett att jag förmodligen är datorberoende, det tragiska är att jag inte ännu ser det som något negativt. 

Jag är inte ens excited över vilka julklappar jag ska få ikväll, det är fan sad. Försökte berätta för familjen om mina känslor inför julen igår men fick bara "MEN TOVE, DU HAR JU ALLTID GILLAT JULEN. Nu ska vi ha så myyyyyysigt tillsammans!!!" till svar.

Aja, jag får se fram emot när jag kommer hem ikväll och kan sätta mig framför datorn och se en bra film. Ska starta en nerladdning nu, vi får se vilken det blir.

Herregud, nu har mamma dragit igång Carolas julskiva också, jag dör.

God Jul till alla med julkänsla och en uppmuntrande klapp på axeln till alla som känner som jag. Härda ut!

KÖRKORT!

JAG TOG KÖRKORT IDAG!

FINALLY!

God morgon

God morgon!

Igår slutade jag skolan och nu har jag alltså jullov. Det känns inte så värst avslappnande med tanke på uppkörningen och teoriprovet på måndag men efter att de är avklarade kan jag andas ut, bara ta det lugnt och njuta av julen ett par dagar. Det behöver jag verkligen.

Jag och familjen var på frisörexamensmiddag igår, det var trevligt och mycket nam nam mat serverades. Vid halv 10 tiden tog jag bussen till Lund och Mejeriet för att fira att jag överlevt ännu en termin i skolan (om än knappt!). Det var helt ok. Drack mer än jag hade planerat men det hör ju inte till ovanligeterna, haha.

Extra najs var att vi kom in gratis och inte behövde betala någon garderob eftersom det var Linas kusin som var DJ. Sånt gillar vi.

Idag är det teoriplugg och körning som gäller hela dagen. Ikväll vill jag mest ta det lugnt men vi får se vad det blir. Kanske drar iväg ett tag beroende på hur trött jag är.

Helt stört att det snart är jul, var är julkänslan? Hoppas att den infinner sig på tisdag iallafall, haha.

Psykologiprovet avklarat

Tjena!

Adas ut, andas in... Nu är det värsta över, psykologiprovet. På måndag är det uppkörning och teoriprov. Vi får se hur det går, försöker att ställa in mig på att jag kommer att misslyckas. Det är fullt möjligt med tanke på mina resultat på tepriproven på internet och hur jag betett mig i trafiken den senaste tiden. 

Ska försöka att bara varva ner och ta det lugnt, jag vet att jag kan om jag inte stressar upp mig. Ska göra lite mental träning från skivan jag fått av Maria imorgon och plugga teori. 

Nu ska jag nog se Mulholland Drive.

Puss 

Stress

Jag känner mig sjukt stressad just nu. Lever med den ständiga skräcken att jag ska glömma att göra något viktigt, då skulle min värld rasa ihop.

Övningskörde igår och det gick skitdåligt. Dessutom tror jag att jag håller på att bli sjuk, har fullt med slem i halsen. Fucking great.

Att göra (10/12)
1. Färga håret
2. Skriv psykologianteckningar (eftersom jag inte är hemma i helgen och måste plugga körteori hela nästa vecka)
3. Packa färdigt väska + handväska
4. Plugga klart till prov på hinduismen
5. Lär dig lappen om hur en säkerhetskontroll på bilen ska utföras
6. Gå på samhällskunskapen
7. Gör två teoriprov på internet
8. Duscha
9. Titta på Bonde söker fru! (och försök slappna av)
10. Ring pappa och be honom köpa hem Berocca + massa frukt + Polarbröd Xtreme

(mindnote: glöm inte att äta också)

Den 22/12 smäller det, då har jag uppkörningstid. Jag mår jävligt dåligt över det just nu, hoppas att det ändrar sig under Stockholmsresan och att jag hinner läsa lite där iallafall.

Nu måste jag bege mig till skolan!

Kram

Administrativ dag

Hej!

Jag har varit ledig från skolan idag men ändå tvingats spendera hela dagen i stan, uhhh... Klockan 10.30 var det mössprovning till studenten och sedan blev det plugg med Maria på Stadsbiblioteket. Vi åt lunch på Mondo (och jag skulle inte rekommendera att du försöker äta medhavd mat där, sjukt otrevlig personal). Klockan 15.45 hade jag körlektion, det gick sådär. Innan jag åkte hem tog jag bussen till Jaana. Vi snackade mycket om familjesituationen, den är ohållbar just nu.

Mamma är inte sitt riktiga jag. Jag känner knappt igen henne. Hon har plötsligt fått ett väääldigt stort behov av att kramas och pussas och umgås med sin dotter. 50 års kris?

Det är väl trevligt ioförsig, men det är jobbigt att hon tar illa upp när jag t.ex. har en dålig dag. Det är väl bättre att jag är öppen med hur jag känner än att jag sitter och fejkar. Snackade mycket om det med Jaana. Mamma vill att jag ska ta hand om tvätten härhemma, all tvätt... Sa som det är till Jaana, att jag varken hinner eller orkar och Jaana tyckte att jag skulle berätta det för mamma. Jag vet inte om jag vågar, jag vill inte göra henne besviken men samtidigt går jag faktiskt sista året på gymnasiet, håller på att ta körkort och går i behandling. 

Jag måste försöka intala mig själv att det inte är mitt fel att mamma är utbränd, men det är svårt! Jävligt svårt!

På torsdag åker jag och Bunny till Stockholm! Yeah baby!

Kram

Julmarknad

Hej då bulimi!

Det känns bra att skriva sådär men jag vill inte lova mig själv för mycket. Jag är på god väg iallafall! 

Tänkte ta pepparkaka idag på julmarknaden men det blev kaffe istället och frukt när jag kom hem. Har redan ätit ganska onyttigt denhär helgen... tror jag?

Jag tog med kameran till julmarknaden men det blev inga bra  bilder så jag lägger inte upp något!

Kram

Andra advent

Tjena!

Har haft två underbara sovdagar! I förrgår vaknade jag klockan 11.00 efter 9 timmars sömn. Snacka om att jag var utvilad! Drog ut och sprang på eftermiddagen för att frigöra lite energi. Det var sjukt skönt men jag fick ont i magen halvvägs som vanligt, måste nog kolla upp det. Det känns som att min livmoder ska lossna och trilla ut...

Igår gick jag och la mig ca 02.30 och vaknade idag klockan 10. Riktigt skönt det med! I vanliga fall vaknar jag runt 08.00 - 09.00 varje helgdag oavsett när jag lagt mig. Det är medicinen som gör mig pigg. 

Idag blir det julmarknad med mamma och pappa. De tycker att vi måste ha lite kvalitetstid tillsammans. Suck, jag skulle behöva plugga, gillar inte att ha det hängande över mig. Aja, det är bara att trycka undan ångesten och försöka ha det mysigt i nere i byn. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran så det kanske blir lite mysiga julkort sedan. Ikväll blir det bio, de Ofrivilliga.

Kram! 

FN-rollspel

Hej!

Gick upp klockan 06.00 idag, grymt jobbigt. Hade körlektion i Lund klockan 07.30 och sedan FN-rollspel hela dagen. Körningen gick bra och FN-rollspelet med, träffade min gamla SO lärare. Nostalgi!


Just nu är jag så trött att jag skulle kunna somna varsomhelst...

Jag måste passa på att skicka pussar och kramar till min medicin (Fluoxetin). Den är helt jävla fantastisk, jag har fått mitt liv tillbaka! Det är inte förrän nu jag inser att mitt liv inte var värdigt förut. Förmodligen hade jag förutom bulimi även en släng av dystymi (Googla det, orkar inte förklara).

Puss och kram


Requiem for a dream

Hejsan!

Såg precis färdigt filmen Requiem for a dream av Darren Aronofsky. Det är svårt att med ord beskriva dess genialitet och träffsäkerhet så jag låter er upptäcka det själva...

Se den, se den nu!

Idag har jag handlat över mina tillgångar. Köpte två kjolar och en klänning på Gina Tricot. Jag som skulle spara pengar till Stockholm! Jag får inte handla något mer nu innan vi åker! Fy på mig!

Jag är fortfarande helt tagen av filmen, fy fan vad bra den var.

Over and out


En sömnlös natt

God morgon!

Kunde inte sova i natt. Min gissning är att det beror på ångest inför skolarbetet kombinerat med hunger. Efter två timmar gav jag upp, gick upp och åt en banan och satte mig vid datorn för att skriva på mitt arbete. Det gick dåligt men jag spenderade ändå ett par timmar framför datorn, höjden av meningslöshet? Ja...

Totalt har jag sovit cirka 3 timmar inatt och idag har jag skolkat från skolan för att skriva klart mitt arbete om avkolonialiseringen av Östtimor som ska lämnas in innan kl 00.00. Ser fram emot ikväll när jag går och lägger mig och arbetet är inskickat!

Nu ska jag fortsätta plugga!

Ha det bättre än jag!

RSS 2.0