Nils Wärmegård

En talangfull svensk akrobat som nyligen fått en åtråvärd plats i en akrobatikgrupp i Paris (Le Mans) är spårlöst försvunnen. Vid 01.30 tiden var han påväg hem till sitt studenthem från en bar, sedan dess har ingen sett honom.




Affischer på Nils har satts upp på stan.



Försvinnanden är bland det värsta som finns. Jag minns när jag kom bort i Budapest, det var traumatiskt och ändå var jag bara borta i ett par timmar.

Män som hatar kvinnor

Kvällen igår var jättemysig!

Först åkte jag och mamma in och åt på V.E.S.P.A. Jättegott, as usual. Jag testade en Vegetariana med fullkornsbotten och det var över förväntan! Riktigt gott. För en gångs skull smakar brödet något annat än luft. Träffade Maria med familj där också, har saknat den lilla knäckemackan.

Därefter tog jag och mamma en mysig promenad upp till Allhelgonakyrkan för att sedan svänga höger ner på Lilla Södergatan och vidare till SF Filmstaden.

Filmen var helt ok. Det är svårt att överträffa boken. Jag kände mig dumförklarad av all spänningsuppbyggnande musik. Gillar inte när filmmusiken blir för maffig, det är för mycket Hollywood över det.

Noomi Rapace gjorde en bra insats. Trots att jag inte är något fan av Michael Nykvist tyckte jag ändå att han skötte sig hyfsat bra.


Planer för dagen

Är uppe tidigt idag, as usual. Jag vaknar alltid av hunger runt 09.00 (även om jag inte är hungrig, skumt). Frukosten gick inte bra, dubbelfrukost. Verkar som om jag bestämt mig för att denna dag ska bli dålig, då bara äter jag.

Ska träffa Anna vid lunch och fika på Espresso House. Naaaaajs.

Ikväll blir det 18 års middag för Agnes. Jag måste göra ett fint kort nu på förmiddagen, det är synd att jag är så dålig på att rita. Har alltid en massa förstklassiga ideér men när jag är klar ser det mer ut som något katten släpat in.

Funderar på om jag ska göra något vettigt av min tid fram till jag ska iväg. Imorgon ska jag ju vara duktig och ta med datorn till Stadsbiblioteket i Lund och plugga projektarbete så idag behöver jag egentligen inte vara så satsig. Har fullt upp hela dagen förutom nu på förmiddagen. Det enda jag ska göra innan 11.30 är att duscha och fixa iordning mig.

Kanske går en sväng med Axel också innan jag kör, om det är fint väder dvs.

Inget plugg idag bestämmer jag nu, jag tar tag i det på allvar imorgon istället. Då ska det också bli en bra matdag.

Att bara vara där

Ni är förlåtna.

Om man inte är drabbad kan man omöjligt förstå. Det är bara så.

Jag begär inte att någon ska lösa mina problem åt mig, det vet jag väl att det inte går. 

Se inte ner på mig när jag äter 1 kilo godis, klaga inte på mig när jag väljer att inte äta något alls. Jag behöver stöd, inte kritik.

Je t'aime!

Finally friday!

Tjena.

Äntligen fredag! Ingen skola idag! Var hos tadläkaren på första lektionen och sedan har jag bara religion på eftermiddagen och eftersom vi ska lämna in ett arbete i religion idag är det bättre att vara hemma och jobba med det.

Har fått en väldigt osexig lila (!) bettskena av tandis. Den ska skydda mina tänder från slitage när jag ligger och gnisslar om nätterna.

Ikväll ska jag och mamma på biopremiär och se Män som hatar kvinnor. Jag har en känsla av att jag kommer bli besviken, det brukar vara så. Boken är oftast bättre än filmen.

Torsdag.

Tjena.

Sitter i skolan och väntar på att svenskan ska börja.

Jobbintervju på Online idag, wish me luck.

Stigan imorgon, wooo.

Bra dag

Idag har varit en bra dag trots att den varit lååång!

Samhällsprovet är avklarat! Finally. Det var sista provet med K-E, lite sorgligt faktiskt.

Fick betyg på svenskaredovisningen, MVG.

Min franskalärare påpekade att jag hade låg frånvaro!

Online ringde och ville ha en jobbintervju med mig imorgon.

Yeaah.

Nu ska jag plugga religion. Arbetet om indiska religioner i väst ska in på fredag.


Monarki?

Min mamma är totalt hänförd av förlovningen mellan Daniel Westling och kronprinsessan. Det är ett tyligt ålderstecken.


Snälla, låt oss slippa monarki. Jag blir seriöst äcklad.


Att hantera ett misslyckande

Tjena.

Jag har prov i Samhäll C imorgon och har inte pluggat särskilt mycket, känner mig oförberedd och är orolig för hur jag ska kunna hantera ett misslyckande utan att falla tillbaka i gamla mönster (dvs. hetsa).

Vad ska man göra egentligen, för att bli bättre på att hantera sina misslyckanden? De är ju trots allt en del av livet.

Jag är en sådan människa som mäter mitt egenvärde i mina prestationer. Det är inte bra alls. De gånger jag misslyckas i skolan känner jag mig värdelös vilket i sin tur leder till hets. 

Antingen äter jag perfekt och presterar perfekt eller så kan hela världen gå och dö och jag kan sitta hemma och äta mig tjock och ful och äcklig. Allt eller inget.

Varför är människan så dum egentligen? På ett logiskt plan inser jag ju hur fel allting låter, ändå gör jag inget för att förändra mitt tankemönster.

Fick papper från Tobias registret idag, har bestämt mig för att donera benmärg. Skulle fylla i en hälsodeklaration och skicka tillbaka. Det känns bra att hjälpa andra människor, synd att det inte är lika lätt att hjälpa sig själv.

Hallon

Efter att Emilie gjort mig uppmärksam på att hallon är ganska gott som snacks har jag blivit besatt. Sitter just nu och njuter med en paket frysta hallon, ekologiska är de också! Mmmmmm...


Seriously.

Back to reality. Imorgon börjar skolan, ska bli skönt att få lite struktur på vardagen igen även om det inte är så ball att ha en massa prov att skriva och arbeten att lämna in.

Jag vill berätta om mina planer för morgondagen men gör inte det. Det är för min egen skull (intalar jag mig).

Back to reality

Fastlagssöndag

Tjena!

Idag är det Fastlagssöndagen och familjen skall besöka farmor och äta semlor. Mumma.

Ikväll/inatt är det Oscarscgalan, jag är pepp! Funderar på om jag ska sova lite innan och sedan vakna vid halv 3 och kolla på utdelningarna. Får se vad jag orkar med, ska köpa lite godis att roa mig med iallafall.



Farmor på sin 90 års dag med alla barnbarn

Rastlös

Är väldigt rastlös ikväll.

Ångrar att jag valde att stanna hemma. Kan knappt sitta still, försöker att se på film (Lars and the real girl) men det går inte så jättebra.

Usch, ångest. Borde ha fixat något att göra. När jag väl bestämt mig för hemmakväll är det sällan jag ångrar mig. Är kanske för att jag haft lov en hel vecka nu och är socialt understimulerad, hehe.

Imorgon ska skidresan till Italy betalas! Wooeeeo! Usch, nu börjar jag längta efter att åka skidor. Ska nog ta en promenad med korven.

Yay

Det blir fest ikväll på Fäladen med apelsinerna (dvs. Sandra och Emilie).





Innan dess blir det film, Frozen River. SCREW projektarbete!


God morgon!


Idag måste jag verkligen. Måste, måste, måste.

Ska se Seven Pounds som jag laddade ner igår men annars är det plugg som gäller!


Vad händer ikväll?

SKÄRPNING

Imorgon är det DICIPLIN som gäller!

Jag måste börja skriva på själva analysen till mitt projektarbete. Får ångest bara av tanken på alla som snart är klara med sina projektarbeten. Tanken på att jag inte ens börjat skriva på det jag ska lämna in är oroväckande, minst sagt!



Måste ringa till Havsblick imorgon också.




Yeaaaa!

Duktig Tove

Duktig Tove.

Har inte ätit några onyttigheter idag, inte på två dagar faktiskt.

Kollar på en väldigt dålig film, Livet från den ljusa sidan. Ogillar verkligen Jack Nicholson, han gör ett dåligt jobb. Känns fejkad och inte ett dugg tvångsneurotisk.

Nu ska jag gå ut med Axel. Blir en kort promenix idag, sedan ska jag sätta på en ny film  (borde plugga men orkar verkligen inte).

Puss

Bokrea



Nu är det snart bokrea!

Äntligen! '

Jag älskar bokrea. Brukar alltid kunna sneaka till mig någon bok av mamma och pappa också vilket bara gör det hela ännu roligare.

Nu ska jag (istället för att ta tag i pluggandet) gå in på internet och checka sortimentet. Det gäller att vara först!


Efter en snabb googling kan jag konstatera att dessa verkar vara de internetbokhandlar med störst och bäst utbud av reavaror.

http://www.bokus.se
http://www.adlibris.se 

Balklänning

Jag har köpt balklänning! Så jävla fin. Har inte fått hem den än eftersom det ska göras några justeringar men jag kan ju avslöja att den är kornblå. Säger jävligt mycket, eller hur?


Är sjukt nöjd!

Nu är jag rejält trött. Det har varit två intensiva dagar idag och igår. Imorgon ska jag ta det lugnt och plugga så mycket jag kan.

Still going strong!

Har precis vaknat. Känner mig jävligt uppsvälld... uhh.

Har inte ätit något godis sedan igårkväll, duktig Tove (klockan är iofs bara 09.45 men ey, lite positiv spirit behövs).

Idag ska jag leta balklänning med mami. Vi ska först åka till Malmö och därefter vidare till Lund. Sedan ska jag eventuellt gå ut och gå med Bannis i Lund.

Wish me luck. (dvs. NO CANDY)


It's a deal!

Deal med Anna.

Inga onyttigheter från och med imorgon. Punkt slut. Våga inte bryta mot vadet!

Tisdag!

Vilket fint väder det är!

Jag sitter i vardagsrummet och dricker min fjärde kopp kaffe för dagen, härligt. Njuter av åsynen av det fina vädret och tittar på Fanny och Alexander.

Om en timme ska jag och Axel bege oss till Lund och gå en promenad med Emilie. Myyys.


Gäsp.



Jag är trött, trots att jag sovit stora delar av dagen. Känner mig ganska harmonisk för tillfället, vilket jag verkligen inte gjorde då det förra inlägget skrevs. Det är detta som är anledningen till att bara nära vänner (och somliga okända som befinner sig i liknande situation) får lösenordet till min blogg.

Imorgon ska jag till tandläkaren. Har tid kl. 08.00 i Malmö. Jättekul, bästa tiden ever. Tjohooo.

Såg en bra film med mamma precis, Kolya (4/5). Den vann en Oscar för bästa utländska film för ett par år sedan och fick verkligen mig på gott humör. Se den om du känner dig nere, jag kan nästan garantera dig att du blir glad! 


Självhat

Fuck it!

Klarade inte av att gå till Jaana idag. Klarade inte av att stå där och se henne i ögonen oh berätta att allt gått åt helvete. Hon har ringt tre gånger, jag har inte svarat.

Fan.

En del av mig vill ha hjälp, den andra delen vill bara bli smal. Jag klarar inte av att gå ut efter att ha hetsätit så många dagar i rad. Känner mig ful och äcklig och som en dålig människa. Ska bara stanna inne idag, gå ut med Axel måste jag göra men jag tänker bylsa på mig ordentligt med kläder. Ingen ska behöva se min kropp.

Promenad

Nu har jag och Axel precis kommit hem efter 2.5 h i Alnarp. Axel äälskar verkligen snön. Har än sålänge inga planer för kvällen, vill nog helst vara hemma.

     
   

Inställd utgång

Inställd utgång ikväll. Maria har blivit sjuk igen :/ Jag tyckte att det var ganska skönt att det blev inställt faktiskt. Har haft jättemycket huvudvärk hela dagen och inte riktigt känt mig pepp på utgång. Dessutom har jag ju haft filmanalysen som ligger och gnager i huvudet.

Vaknade vid 08.00 (däckade 20.00 så det var inte så konstigt), gick upp och åt frukost och skrev lite på filmanalysen. Drog sedan in till stan för att träffa Ban. Vi käkade scones och mudcake/muffinssemla på Espresso House  och sedan gick vi runt i affärer tills det blev dags för falafel/kebab. Därefter bar det av till Hemmakväll, vi hyrde Disturbia och köpte godis och sedan satt vi och mumsade framför hennes dator, härligt... Inte världens nyttigaste dag kanske, men jag orkar verkligen inte engagera mig just nu. Det är för mycket annat som är viktigt.

Om 36 minuter ska min filmanalys vara inmailad till Janne. Måste fortsätta skriva nu!

Sportlov

God morgon!

Idag har alla sportlov förutom jag. Ska maila in en filmanalys på 3 A4 till Janne innan kl 00.00 ikväll. Eftersom det är förfest hos mig ikväll klockan 21.00 har jag kommit på att jag måste maila in den innan dess. Det betyder att jag har fram till halv 2 på mig att skriva klart analysen, måla naglarna och duscha. Sedan ska jag ta bussen till stan och träffa Ban. Det var så jävla längesen, älskar den kvinnan!

Nu måste jag återgå till filmanalysen om den ska bli klar, satsar på deadline klockan 12.00, ehhh... eller inte.

Älska dessa låtar!

Jag kör ett antal låtar på repeat just nu. Samtidigt försöker jag  vara seriös och skriva min svenskaredovisning, har flytt ifrån den hela dagen.
 
Playlist
Nelly Furtado - Afraid
Mary J. Blige - Be without you
Kanye West - Robocop
Kanye West - Heartless
Jennifer Lopez - Do it well
Joss Stone - Young at heart
Lady GaGa - Poker face

FAIL

FAIL FAIL FAIL!

Klarar inte av att vistas i min egen kropp just nu.


Dumma, dumma, fula Tove!




Ge mig något att dränka mina sorger i...

Sandra fyller 19 och vi går ut på Blekingska


Trots mitt nyktra tillstånd håller jag igång!



Dead serious


...sen gick det bara utför


Cutie pie


Födelsedagsgrisen


Tja, läget?!



Crazy me, yap.

Ångest

Tjena.

Ångesten är på besök idag. Har känt att den varit påväg hela helgen. Känner stressen i hela kroppen, försöker sova bort den men utan resultat. Ligger i sängen med stängda ögon och försöker räkna får,  inte särskilt lyckat. Hjärnan går på högvarv och benet vill inte ligga stilla.

Har ätit pepparkakor som en idiot idag, fattar seriöst inte vad det är för fel på mig.

Imorgon har jag prov på Turism och resor. På grund av stressen i kroppen har jag inte orkat ägna många minuter till att läsa, vi får se hur det går. Antagligen åt helvete, life is a bitch.

Trötthet!

Jag är så jäkla nära att falla sönder just nu. Jag antar att utbrändhet är genetiskt betingat och att jag ligger i riskzonen för att drabbas, därför måste jag verkligen ta tag i min stressituation. Det går inte att fortsätta att ha det såhär.

Har pratat med mamma, det känns bra. Ska gå till jobbet imorgon och om det inte är överväldigande positivt så ska jag kontakta min chef och meddela att jag slutar. Det är emot alla mina principer att göra så men jag måste om jag inte vill gå samma öde till mötes som mamma.

Igår var jag på Sandras 19 års middag, det var mysigt. Jag hade kört dit för att slippa klydda med bussar men under kvällens gång ändrades planerna och jag laddade upp med vin inför utgång till Blekingska nation. Bilen fick stanna hos Sandra över natten, likaså fick jag.

Efter mycket dans och goda drinkar begav  Camilla, Sandra och jag oss till Burger King för lite bakfyllemat, det var najs!

Ikväll ska jag ta det lugnt, se klart Once upon a time in America och äta frukt.

Måndag

Jag erkänner, jag skriver endast här idag för att Anna ska få ångest när hon ser att jag uppdaterat två dagar på rad!

Har färgat håret idag, måste fixa klipptid snart också men har inte riktigt råd. Jag måste spara varenda liten krona nu så att jag kan betala av min skuld hos pappa.


Gillar inte att det fortfarande är snö ute, det har jag minsann inte beställt!

Imorgon blir det bio med mammut och vi ska se Mammut, så passande! (Vad tragiskt att jag sitter framför datorn och skrattar åt min egen ordlek just nu. Förtjänar det ens att kallas ordlek? Tveksamt.)

Nu vet jag inte vad jag ska göra, bara att jag inte orkar skriva mer.

Puss

1 februari

Ny månad, nya synder.

Igår tror jag att jag oversteppade en viktig linje i livet, fjortislinjen. Det kändes skönt att vara tillbaka i gamla vanor samtidigt som jag måste passa mig för att trilla tillbaka i gamla mönster, haha.

Det var en trevlig kväll igår och bilder finns på Facebook om du vill se exakt hur fjortis vi betedde oss (nej, det vill man inte).

Nu borde jag ta tag i franskaläxan, men jag är fett trött och skulle bara vilja däcka i sängen. Gör nog det istället.

So long

RSS 2.0